Ecogain

View Original

Samverkansarena 2023: Nya vägar framåt för socialt värdeskapande!

🗓 Den 28-29 september 📍 Skellefteå

Den 28 till 29 september 2023 bjuder samverkansprojektet för Socialt Hållbar Industri in till detta kraftsamlande event i Skellefteå för dig och andra som vill bidra till att skapa en mer socialt hållbar industri. Detta strategiska projekt drivs av Ecogain, i samverkan med experter från KTH, WSP, Luleå Tekniska Universitet och Mittuniversitetet, med stöd från Vinnova.

Syftet med arenan är att samskapa embryon till projekt, nätverk och budskap. Frågan om socialt hållbar industri är central för samhällsutvecklingen i stort och extra angelägen i ljuset av de stora investeringar som genomförs för den gröna omställningen. Arenan samlar aktörer från civilsamhälle, akademi, näringsliv och offentlig sektor för att tillsammans utforska lokal förankring, ett aktivt samarbete mellan industri och övriga samhället samt nya vägar framåt för socialt värdeskapande.

Deltar gör bland annat Naturvårdsverket, Hela Sverige ska leva, Boliden, Svenska Samernas Riksförbund, Skellefteå kommun, Zinkgruvan Mining, och experter från flera universitet.

Var med och forma framtiden för en mer socialt hållbar industri. Vi ses i Skellefteå!

Några av höjdpunkterna du inte vill missa!

Carly Smith från Ecogain tillsammans med Eva Alfredsson (KTH) och Scott Cole (WSP Sverige) dyker ned i forskningen kring ett socialt kontrakt för hållbar industrietablering, presenterar förstudien med goda exempel och forskningsanalys.

✨ Gå med på ett fascinerande studiebesök med Boliden Mineral AB. Utforska samhällsutvecklingen i Boliden och den imponerande efterbehandlingen av Långdalsgruvan. Hur kan vi omvandla gamla industrimiljöer och samtidigt stärka samverkan?

✨ Vinnovas generaldirektör, Darja Isaksson, ger oss en inblick i projektets bakgrund och delar tankar om myndighetens framtida steg för en mer socialt hållbar industri.

✨ Möt Jenny Wik Karlsson från Svenska Samernas Riksförbund som tar upp utmaningar inom markanvändning, framåtblickande lösningar, och avvägningar inom befintliga processer.

Terese Bengard från Hela Sverige ska levas belyser bygdeutveckling och vikten av långsiktig samverkan mellan industri och lokalsamhälle.

Begränsat antal platser – säkra din plats i dag!

Frågor och kontakt: samverkansarenan@ecogain.se

Här kan du läsa mer om Samverkansarena 2023

See this gallery in the original post